Business,  Lifestyle,  Musik

Att hitta inspiration – mot alla odds

Oddsen att lyckas i till exempel nöjes- och underhållningsbranschen är ganska små. Dvs om ni tänker er kunna försörja er själva och er familj på det UTAN att jobba häcken av er på obekväma arbetstider och sedermera tröttna på det som en gång var er passion… vilket såklart vore tragiskt.

Om ni inte inlägget ”My very best kept secret” som detta inlägg var tänkt att baseras på, så kan ni läsa det här först för vi talar ändå någonstans om att tänka på ett sätt som för oss framåt.

En del tänker ju säkert att man ”måste lyckas annars är det ju ingen idé”. Men min fråga blir ju då. -”Vad innebär det att lyckas, för dig och för mig?” Svaren kommer skilja sig åt.

Vad är ”lyckad” för ord?

Jag känner mig jättelyckad. På många sätt. Men ordet kan ju få en att tänka efter… Jag skrattar (okej, jag gråter åt dem ibland också) åt mina val och erfarenheter. De har fått mig att utvecklas till en ”good enough”-person som ändå har hjärtat på rätt ställe och ett driv som är från en annan planet.

Ett sätt för mig att tvinga mig ut och faktiskt fortsätta försöka nå nya mål, ibland som Bambi på hal is, är faktiskt att skriva om det. Dagbok var aldrig min grej, men att skriva ”för andra” känns ju däremot helt relevant, för mig.

Lyssna inte på allt ni hör!

Har ni också röster som försöker skrämma er att göra det ni egentligen vill? Min surputts- röst säger ofta -”Vem bryr sig om vad du försöker åstadkomma?” Om jag lyssnar tillräckligt mycket på den så kommer jag inte komma framåt. Jag kommer sitta där i soffan och känna/tycka/tänka att alla andra verkar ha det ”så mycket bättre”. Detsamma gäller ju dig.

Samtidigt har ni säkert en lite tystare röst, en som ni borde låta ta mer plats! Den rösten som ”skriker” åt er att bara strunta i den där surputten som tänker negativt.

Min ”få-mig-framåt”- röst intalar mig att jag har mandat

-”Du håller på med en EP fast du inte ens kan skriva musik eller spela instrument, du vill få bolag att växa i från styrelsebordet, du har investerat i MLM- verksamhet – två gånger (MLM är INTE min affärsmodell trots allt… finns för & nackdelar som hag vill ta upp i ett separat inlägg), du har blivit lemlästad av så kallade ”samarbetspartners” i England där du har ett litet sketet bolag som bara kostar pengar… och så har du börjat blogga. Du älskar musik, ”kärleks-driven” business och kommunikation rent generellt. Då borde du väl ändå ha tagit dig mandat att dela med dig av just det och de som inte vill läsa kommer ju inte göra det ändå.”

Börja ta ansvar för dina egna handlingar och känslor

En annan sak som jag måste sluta med, är att fatta beslut åt andra. Jag kan inte ta ansvar för vad andra gör, inte gör, tycker eller vill läsa om. Punkt.

Varför låter vi begränsa oss av tron på, vad vi tror andra tycker, tänker, känner och vill? Hur ofta säger du -”Nej” till dig själv för att du är rädd för vad andra skall tro, tycka eller tänka om dig? Svara ärligt nu.

Jag tänker ofta efter

På min blogg kommer jag öppet skildra vilka utmaningar jag har eftersom de är typ… asmånga.  Jag gör det kanske med lite ironi och sarkasm ibland, eftersom reflektion ofta får mig att se klart. Efteråt. Och ju mer jag reflekterar över orsak och verkan, desto bättre och mer kontrollerad känner jag att jag blir.

Min helg kommer präglas av att sitta i videokonferens i två dagar. Jag hoppas ni kommer få en bra helg och att ni med detta inlägg kanske tar er en funderare. Kanske kommer ni komma underfund med ett och annat. Vem vet, som sagt.

Kram

Maria Rodhe is the Swedish Stockholm- based singer who believes that music can cure almost any state of mind. She’s participated on others productions as well as the co-singer in a coverband. Maria awakes us with a "No pain, no gain"- mindset as she guides us in a minefield of passionate love & how to heal the broken heart. This is hardcore pop stuffed with emotions. Inspired by a variety of genres, countries and artists where Dua Lipa is her latest favorite, she favors greek music for it’s delicate lyrics and rythms even though growing up with names like Robyn, Madonna and The Beatles. kontakt@christiana.se