Business,  Lifestyle

Att lära sig att se i mörker

Att hitta det man mår bra av är en befrielse. Nästa steg är att börja implementera det i sin vardag. Att göra saker som belönar
det ’må bra-iga’ i dig. Du är VÄRD att må bra och mår du bra GÖR di bra!

Du är bra och du behövs

-”VAD ÄR DU BRA PÅ?” För ett år sedan fick jag stora skälvan när frågan dök upp. Jag skämdes och visste inte alls vad jag skulle svara. För visst är det svårt att veta vad man egentligen är bra på? Jag BRA? JA, såklart! ALLA är bra på saker! Bara olika saker.

Hint: Ofta är man bra på det man tycker om… så börja leta ”inom dig”. Vad får dig att må bra och vad kan hålla dig uppe även om du är så trött? Ofta ligger svaret närmare än du tror. Det du är medveten om kan du påverka… Det du INTE är medveten om, styr dig… tänkvärt deluxe!

Våga acceptera din inre sanning

Du kanske älskar att lyssna på människor och att hjälpa de som har utmaningar? Du kanske är den person din omgivning tyr sig till när de mår dåligt och inte vet vad de skall göra? Och ändå jobbar du med ekonomi och vantrivs oerhört? Du kanske hoppar från jobb till jobb på jakt efter den perfekta chefen och de perfekta medarbetarförhållandena? Ja, då kan det vara så att – må du VARA BRA på siffror – men det är inte det som får dig att må bra inuti. Din inre kompass försöker troligtvis säga dig något.

Insikten i att en motor kan vara gott nog

Att vara entreprenör kan ju betyda att man är bra på en massa olika saker. I mitt fall så har jag lärt mig att jag bland annat är bra på att vara motor och helikopter, kan man säga. Det är väldigt skönt att komma till insikt med VAD som får dig att MÅ BRA.

Vart skall man börja då?

Vill du veta vad du är bra på kan det vara bra att ta lite hjälp i början. Det kan vara så att du inte SER det själv? Fråga! Hemma, på jobbet & i vänkretsen! Det kallas att be om feedback och det är tyvärr inget vi i min generation lärde oss i skolan… vare sig att ge det eller be om att få det för att öka insikten kring hur vi uppfattas samt lära oss att ge feedback på rätt sätt och ta emot feedback UTAN att ta det personligt och gå hem och gråta i kudden.

Tester

Det finns massor med tester att göra på nätet. De är alla utformade på lite olika sätt. Det är bra att testa lite olika för att bilda sig en uppfattning. OCH, tänkvärt, en del saker kan komma som en överraskning för dig. Allt kanske inte resonerar med ditt inre och inget är ju rätt eller fel, så ta dessa tester för vad de är! De är inte sanningen! Sanningen vet bara du. Att investera i en mentor eller coach är såklart en grym investering. Precis som du anlitar en PT för din fysiska hälsa kan du behöva professionell hjälp ibland även om dina vänner är väldigt gulliga och säger det du vill höra…

Mina exempel

Jag har gjort både betaltester och gratis tester.

  • Clifton Strengths där fokus ligger i att hitta dina styrkor och köper du boken (+300sek för bok och test) så finns en hel del intressant om hur du bemöter andra typer.
  • SDI2.0 Stregth Deployment Inventory som fokuserar på att identifiera vad som MOTIVERAR dig och utifrån det lära dig förstå hur du fungerar ensam och i grupp samt i konflikt. Oklart vad det kostar, ingick i min ledarskapsutbildning.
  • 16personalities är ett gratistest. Mitt resultat av 16personalities ser ni här, jag är ”konsulten”. Inte så otippat ändå. Jag älskar att konsultera och jobbar hårt med att coacha som innebär att bara lyssna och INTE konsultera…
  • Googla för fler tester

Lycka till med att komma till bättre insikter! Nu har vi några dagar ledigt. Ett toppen tillfälle att investera några timmar i dig själv helt enkelt!

Test Strengthsfinder2.0.
SDI2.0, Strength Deployment Index 2.0
16 Personalities identifierar olika personlighetstyper och ”roller” som troligtvis passar dig.

Maria Rodhe is the Swedish Stockholm- based singer who believes that music can cure almost any state of mind. She’s participated on others productions as well as the co-singer in a coverband. Maria awakes us with a "No pain, no gain"- mindset as she guides us in a minefield of passionate love & how to heal the broken heart. This is hardcore pop stuffed with emotions. Inspired by a variety of genres, countries and artists where Dua Lipa is her latest favorite, she favors greek music for it’s delicate lyrics and rythms even though growing up with names like Robyn, Madonna and The Beatles. kontakt@christiana.se