Business

Blomstrande näringsliv med feminina energier

Energi skapar dynamik
Det blir roligare när våra olika energier mixas och vi jobbat med vårt självledarskap. Men vi måste också göra jobbet…

Detta blogginlägg handlar om att kvinnor och män har samma förutsättningar att sitta i företagstoppen. Det handlar om att dementera och ifrågasätta nyttan av de ständiga debatterna om maktstruktur inom näringslivet och min syn på det. Jag står fast vid att vi alla är väl medvetna om hur det varit och har hyfsat bra koll på varför. Jag hävdar alltså att vi kvinnor är vår egna största fiende när det kommer till att ta plats i näringslivet – and so help me God.

Kommande generationer

Jag ser ljuset. Att vi har samma förutsättningar att lyckas, kommer leda till att företagens värde, och även avkastning, över tid kommer att öka i och med kommande generationer. Jag är även övertygad om att vi kvinnor redan egentligen har en naturlig plats i styrgruppen och i styrelserummet, om vi bara hade erfarenheten och var smarta nog att använda vår kvinnliga list. Vi behöver inte ta bort vår femininitet för att komma in – det är ju bara dumheter att ens säga så! ”Kvinnor måste bli som männen för att passa in”. Nä, men det är klart att det kanske underlättar så en del gör väl det kanske omedvetet, men det är inget tvång. Så stå på dig och se till att göra din grej även om du inte kan basta med dina manliga kollegor. Om du inte känner att du klarar det, ja då kanske du är på fel ställe, ingen sa att det var enkelt att vare sig bygga bolag eller söka arbeten med mycket ansvar mandat.

Bejakandets kraft

Kvinnor (och män) måste få bejaka sin femininitet samtidigt som vi måste låta männen (eller de kvinnor som vill…) bejaka sin maskulinitet. DET är dessa olika energier som kommer skapa magi och utväxling i ett bolag, oavsett snopp eller snippa… Ett företags ledande organ bör spegla samhället för att nå bästa resultat. Insikten om att effekten, om fler feminina krafter tar plats på ledande positioner inom företagen, blir ett positiv resultat på sista raden, är någonting vi redan vet. Till alla offerkoftor därute, det är hög tid att sluta älta maktstrukturer och maktkamp. Det är dags att börja bygga bolag.

Även män vill ta hand om sin hud.

Förutsättningarnas Sverige

Ni hörde väl Emma Leijnses’ sommarprat 2019 i P1 ? Jag har nämnt hennes prat tidigare på bloggen. Om ni inte lyssnat på det än så gör det sen! Hennes sommarprat tål verkligen att upprepas! Emma stärker min uppfattning om att samma förutsättningar till att utbilda sig finns för alla i vårt fantastiska land. Det betyder att vi måste bryta mönstret för att få till en förändring. Det är så svårt, jag vet. Men utan den insikten kommer vi stå still. Jag ser framför mig ett blomstrande svenskt näringsliv byggt på kvinnans såväl som mannens energier.

Men nu, Eurovision Song Contest mina vänner, och även denna folkfest, ja, den startades av män…! Hejja Tusse!

Maria Rodhe is the Swedish Stockholm- based singer who believes that music can cure almost any state of mind. She’s participated on others productions as well as the co-singer in a coverband. Maria awakes us with a "No pain, no gain"- mindset as she guides us in a minefield of passionate love & how to heal the broken heart. This is hardcore pop stuffed with emotions. Inspired by a variety of genres, countries and artists where Dua Lipa is her latest favorite, she favors greek music for it’s delicate lyrics and rythms even though growing up with names like Robyn, Madonna and The Beatles. kontakt@christiana.se