Business,  Lifestyle

Ledigt bra men vardag bäst, eller?

Back to school

Vad är skillnaden mellan en demokrati och en diktatur?

Det är mycket nu. Inte nog med att vi har firat jul och nyår på avstånd. Vi har en regering som tabbar sig i gallerior utan mask under pandemin samtidigt som de uppmanar till ”kollektivt ansvar” och vaccination.

Mr President ”not so much longer over there” beter sig fortsatt som en barnrumpa med noll självinsikt och moral samtidigt som han uppviglar sin nation till våld. Det censureras mer och mer, har ni tänkt på allvaret i det?

Vem har egentligen mandat att bestämma över vad som skall visas i ditt flöde och media? Vem som skall få skapa innehåll och inte? Vad definierar en diktatur och en demokrati? Minns ni eller har vi blivit helt hjärntvättade?

Läxade upp Dalai Lama

Måste även få flika in rykande färskt, apropå saker som händer. Vår kära fröken Thunberg passade på att läxa upp hans höghet på deras digitala möte igår kväll… Lite rolig är hon väl ändå? Gullig är hon ju om inte annat.

Rutiner is the sh-t

Samtidigt som allt detta skett och sker, så skall våra kära unga tillbaka till studier, i skolan eller på distans, efter en skön ledighet. Jag frågade mina ungdomar idag vid middagsbordet hur det var att vara tillbaka i skolan. Två av dem går på gymnasiet där de pluggar på distans nu, förutom någon dag då och då med praktiskt arbete. Yngsta går i nian. De svarade ganska lika ändå alla tre. – ”Det är skönt att få återgå till rutinerna.” Även om de rutiner de en gång hade:

 • att vakna
 • gå upp
 • duscha
 • klä på sig
 • äta och dricka balansolja
 • borsta tänder
 • gå till bussen

nu har ändrats till att:

 • vakna
 • gå på toa
 • gå tillbaka till sängen
 • öppna datorn
 • äta frukost vid 11

Rutiner är bra saker. Alternativet, att de INTE vill komma tillbaka till rutinerna, hade ju varit beklämmande. Jag har däremot lite dåligt samvete över att jag inte har en ergonomisk arbetsplats åt dem, än.

Rutiner får oss framåt och att göra det där vi kanske inte egentligen vill – pannbenet!

Att välja rätt

Våra allra yngsta barn skall äntligen få den stimulans de förtjänar och behöver av andra än mor och far. De i sin tur får äntligen lite ”egen tid” väl tillbaka på jobbet, om de nu har kvar det vill säga, eller lugn och ro hemma om de jobbar remote.

Våra niondeklassare skall dessutom välja gymnasium nu och det är inte lätt. Jag har själv en niondeklassare här hemma och det är många tankar som kommer upp inför valet. Det gäller att göra sina förundersökningar så gott det går och sedan hoppas på det bästa. Det sämsta man kan göra är däremot att oroa sig innan det ens har inträffat. Då kan man snacka om att slösa energi. Alldeles för många av oss gör det tyvärr. Ödslar energi på saker vi inte vet ens kommer inträffa.

Vuxenskola

Själv är även jag till viss del tillbaka vid skolbänken ju. Det är jätteroligt och jag önskar faktiskt att jag var där jag är idag gällande studier, när jag skulle välja gymnasium. Då hade jag nog varit polis idag trots allt.

Vilken ynnest det är ändå att blivit född i ett land där man kan få utbildning helt gratis. Önskar att fler såg fördelarna med det.

studentum.se är en av mina favoritsajter för dig som kanske känner att du fastnat.

Vilka drömmar bär du på? Det är aldrig försent att drömma att börja med något nytt, kanske gå ”back to school”, glöm inte det!

Hellre nu än aldrig. Det går att plugga deltid med vilja, rutiner och pannben, även om man jobbar heltid. Kan jag kan du!

♥️

Back to school

Maria Rodhe is the Swedish Stockholm- based singer who believes that music can cure almost any state of mind. She’s participated on others productions as well as the co-singer in a coverband. Maria awakes us with a "No pain, no gain"- mindset as she guides us in a minefield of passionate love & how to heal the broken heart. This is hardcore pop stuffed with emotions. Inspired by a variety of genres, countries and artists where Dua Lipa is her latest favorite, she favors greek music for it’s delicate lyrics and rythms even though growing up with names like Robyn, Madonna and The Beatles. kontakt@christiana.se