Business,  Lifestyle

Dödligt storhetsvansinne

Ringar på vattnet
Ledarskap är som ringar på vattnet…

Kan vi prata lite om ruttet ledarskap, ja ni vet som det som ärligt talat styrt stormakten ”US and A” (som karaktären ”Borat” i filmen med samma namn, skulle sagt) i fyra år nu. Det som nu lett till dödligt utfall på grund av upplopp i Capitolium (samlingsplats för representanthuset och senaten, även är museum för amerikansk konst och historia). Det som säkert kommer leda till än mer våld och dumheter i samband med att den nya presidenten skall tillträda i slutet av denna månad. 

Skicklig affärsman gone wild

Säga vad man vill om Trump – han är en skicklig affärsman och verksamhetsutvecklare. Han ser ”pengar” i allt. Finns det inte pengar att hämta på sista raden, så bort. Lite så. Och så är det och bör det vara kan man ju tycka. Man driver ju inte bolag för att det är roligt, bara. Det är dock inte första gången en galning får farligt mycket makt och det är faktiskt allas fel. 

Fostrade till sinnesslöhet…

Vi fostras ju in i att lyssna till de som talar högst och som pekar med hela handen. Allt det som i ett senare skede i livet kännetecknas som härskartekniker och som utövas i mångt och mycket av de med låg självkänsla… Det känns tryggt för många. Att slippa tänka själva, att slippa fatta viktiga och svåra beslut. Det är vi ju vana vid sedan barnsben. Det är affärsmodellen att fostra en foglig medborgare.

När skiten fått fäste

Men makt är så farligt i fel händer… och med skit på toppen dröjer det inte särskilt länge innan skiten får fäste om den utövande är något sånär karismatisk och har lite pondus. Det är inte med glädjande spänning vi nu får följa påföljderna från det som sker.

Hej Yttrandebegränsning!

FB och Insta har stängt ned presidentens konto fram till tillträdet av den nya presidenten. Jag tycker mig även läst någonstans (källkritik får bli ett eget inlägg på bloggen, senare…) att YT- kommer göra likadant om han inte tar bort, enligt företaget, något i stil med ”provocerande inlägg”. Jag kan på ett sätt förstå dem. Hans inlägg uppmanar till uppvigling.

– ”RUN FORREST, RUN”

Samtidigt undrar jag vad ”yttrandefrihet” är egentligen… förutom snart ett minne blott. Vad innebär det när inlägg av viss karaktär, och då pratar vi inte våld eller liknande – utan vi talar åsikter, tas bort. DET är skrämmande.

Du blir vad du äter – jag och Anna Skipper har svaren

Precis som våra kroppar svarar på vad vi ter, vilket Anna Skipper tydligt visat oss, så är det samma sak med hjärnan. Att titta på våldsfilmer och växa upp utan fysisk närhet, tydliga gränser och kärlek, är tydligen ok. Våra barn lär sig numera olika sätt att uttrycka sina känslor av missnöje, ensamhet, sorg m.m. genom att titta på YT, Netflix (eller annan filmkanal) på våldsfilmer och annat vidrigt, där man slår sönder varandra hej vilt.

Följ mitt råd istället och spara massor med pengar! Förbjud allt våld och även musik med provocerande texter. Tvinga oss att titta på kärleksfulla filmer som ”The Holiday” och ”The Notebook” och lyssna på romantiska sånger om längtan, passionerad och villkorslös kärlek. DET vore åtminstone väl investerade skattepengar som skulle leda till en mer ödmjuk värld på sikt… Allt fler väljer att leva barnlösa för att inte sätta någon till denna grymma värld, så tro mig, kärlek is the shit!

Flödesalgoritmen som censur

Att FB skall bestämma vad som visas för mig och inte i mitt flöde däremot, det är inte ok. Flödesalgoritmen är minst sagt dynamisk, vi snackar makt… Tänk om den energin vi lägger ned på att begränsa oss med hjälp av flödesalgoritmer och AI istället användes till att utveckla oss?

Hjärngodis

Den energin borde användas till att mata våra hjärnor med rätt inställning till vad som är viktigt i livet istället? Mata oss med hjärngodis! Att våga ge och ta emot kärlek. Alla stackare som aldrig fått lära sig känna genom att få och våg ta emot villkorslös kärlek, djupt uppskattning, stor saknad och kanske, ödmjukhet inför livet.

Hoppas han vårdar den väl, ja makten alltså, den där Zuckerberg, om det nu skall censureras… och om inte säger jag bara igen till oss alla, -”Run Forrest, run”.

Thinking
Thinking what to do next

Maria Rodhe is the Swedish Stockholm- based singer who believes that music can cure almost any state of mind. She’s participated on others productions as well as the co-singer in a coverband. Maria awakes us with a "No pain, no gain"- mindset as she guides us in a minefield of passionate love & how to heal the broken heart. This is hardcore pop stuffed with emotions. Inspired by a variety of genres, countries and artists where Dua Lipa is her latest favorite, she favors greek music for it’s delicate lyrics and rythms even though growing up with names like Robyn, Madonna and The Beatles. kontakt@christiana.se