Business,  Lifestyle

My memory lane – tack till PostNord och Proffex

Brevet
Ett vaderat brev fyllt med minnen…

Bakom varje stängd dörr gömmer sig något… I varje kuvert ligger ett budskap till någon, paketerat. På varje gammalt VHS- band göms minnen som ibland tyvärr avmagnetiserats. Som med mina VHS- band från förr. År av minnen, osynliga.

Attraktion

En sak leder alltid till en annan, som ringarna på vattnet. Vad det leder till styr du själv. Det är därför jag tjatar lite om personlig utveckling, träning och om att ha kul. Vi måste förberedda kroppen och hjärnan för tider i motgång, vi orkar hantera dessa stunder bättre om vi faktiskt tar hand om oss själva först. Åtminstone ökar oddsen att orka om du gör det… Tänk mörka tankar och hela din persona kommer utstråla mörker, dysterhet och du kommer omedvetet påverkas negativ av det och människor söka sig till annat. Det är min tro och en hel vetenskap. Och, märk väl detta: Man kan inte attrahera alla, men se för tusan till att de du attrahera är ödmjuka nog att uppskatta era olikheter, respektera dina och andras åsikter och har en nyfikenhet och vilja till att skapa ökad förståelse.

Så, vad var det som attraherade detta blåa vadderade kuvert till mig ifrån Proffex Joel? Ett inlägg… från Daniel Lekardal på LinkedIn. Ringar, mina vänner, på vattnet…

Nätverk mina vänner, sociala nätverk

ledde mig till Joel Nylander. Joel har jag nämnt i min blogg tidigare. Han drabbades hårt i och med coronakrisen, som så många andra. Joel tog det så hårt dock, att han tyckte det var kört. Han var i princip redo att kasta in handduken. Joel postade ett inlägg på LinkedIn i ren desperation. Det var ett rop på hjälp i hopp om att denna dörr kanske var lösningen på hans mörka situation.

Många proklamerar ju hej vilt inlägg om hur ”LinkedIn förändrade mitt liv” och att antal följare inte spelar roll… det är innehållet som är viktigt. Daniels post var suggestiv och passivt aggressiv – det attraherade mig. Joels post som den tyst refererade till var mer desperat – ett rop på hjälp, så det ligger säkert något i det även om jag har svårt att se att antalet följare och timmar i ”i flödet” inte spelar roll. Jag vill se statistik på sälj- och LinkedIn- posts som tydligt visar hur mycket ROI den tid man lagt ned på att vara aktiv på/med/i:

 • andras flöden på LinkedIn
 • att skapa poster med klatschiga och klyschiga citat
 • att ta selfies som speglar hur ”lyckade & lyckliga” vi är
 • att skapa filmer, med TEXT, för det har vi ju också förstått… att de mest lyckade – de textar minsann ALLT de gör… på tyska (nej, det där sista var ett skämt, men ibland kan man ju undra, hur de HINNER???)

ger.

Den röda tråden Maria – minnen

Just ja, den röda tråden?! Var det minnen detta inlägg skulle belysa?! I alla fall, Joels inlägg på LinkedIn blev lite ”viralt” och om inte annat så fick ju Joel fullt upp med att svara på allas kommentarer om att ”life sucks sometimes” men att ”you gotta ride the storms”, typ.

Jag ringde upp Joel och pratade med honom några dagar efter inlägget. Jag ville kolla om han nu kändes stabil och om jag kunde stötta mer konkret på något sätt. Joel berättade då för mig om sin gedigna erfarenhet inom foto- och filmproduktion! GOSH! Joel är en expert inom området måste jag säga och han älskar det han gör. Han berättade om en tjänst om att dels skapa video CV’s, företagspresentationer men även att digitalisera VHS:er. Detta nappade jag ju på, gissa om jag inte hade en påse med dessa i min låda som jag tänk digitalisera MEN VAR?? Joel blev min lösning. Det är bara att skicka filmerna till honom så fixar han resten!

För mig blev det som så att Daniels och sedamera Joels inlägg öppnade nya dörrar. Dörrar som fick mig sitta och skratta och gråta över minnen från förr ikväll.

Att mata och attrahera

Att ”gilla” någons inlägg och lämna en, förhoppningsvis, upplyftande kommentar, gör att du matar algoritmen att attrahera mer av liknande inlägg från denna person, det attraherar visserligen inte något jobb helt magiskt, men är ändå positivt på lång sikt. Antalet ”likes/hjärtan” skapar en slags tillit om att denna person är ”känd” och vet vad hen talar om. Det i sin tur, skulle kunna attrahera jobb/klienter/affärer och så vidare. Så fortsätt mata era algoritmer genom att vara aktiv i andras flöden, det matar den algoritmerna hos andra som gillat samma saker som du… Win – win.

Våga testa nya vägar, ta kalkylerade risker och mata dig själv med kärlek!

Joel Nylander
Joel Nylander – fixar din videopresentation och gamla VHS:er får nytt liv!

Mötet som skapade minnen

Jag tog chansen att träffa en glad och energifylld Joel en kort stund i Göteborg i början på Oktober för att säga ”Hej” IRL och överlämna mina gamla VHS:er för digitalisering, så nog har hans post attraherad bra saker även för honom. Idag kom alltså paketet, som ett brev på posten, från PostNord, som värsta ”lilla julafton”. Vill ni också ha ”lilla julafton”?

Jag har ikväll suttit och tittat, skrattat och gråtit. Jag kan bara konstatera att videofilmer tar dig tillbaka rejält i tiden. Så roligt att ha dessa och titta på. Min son var linslus och min dotter gjorde allt för att få uppmärksamhet…

Tack Joel för att du räddade några avmagnetiserat band! Min kväll var räddad och NU måste jag sova – det är redan en ny dag.

Glöm inte att le varje dag och sov gott. Om ni läser detta på morgonen, var snäll mot dig och le mot dig själv i spegeln!

Maria Rodhe is the Swedish Stockholm- based singer who believes that music can cure almost any state of mind. She’s participated on others productions as well as the co-singer in a coverband. Maria awakes us with a "No pain, no gain"- mindset as she guides us in a minefield of passionate love & how to heal the broken heart. This is hardcore pop stuffed with emotions. Inspired by a variety of genres, countries and artists where Dua Lipa is her latest favorite, she favors greek music for it’s delicate lyrics and rythms even though growing up with names like Robyn, Madonna and The Beatles. kontakt@christiana.se

3 Comments

 • Joel Nylander

  Vilket härligt inlägg Maria! 👍👍👍🎬🎬🎬
  Och ett jättestort tack för ”reklamen” och rekommendationen av mig och mitt företag.
  Du är en äkta ängel i mina ögon! 🥰😍🙏♥️😇👍🎬

  • Maria Köllerström

   Hej Joel! Du är en riktig, vad ska jag säga, solstråle! Jag hoppas fler gör som jag och digitaliserar sina gamla filmer för det är verkligen värt det! Vet du? Du borde fixa julklappserbjudande/presentkort till privatpersoner och företag att ge bort digitalisering av X- antal band till ett ”julpris”. Mer minnen åt folket! Stort tack för din feedback och kram på dig från soffan i Täby!

   • Joel Nylander

    Hej igen världens bästa Maria!

    Vilken toppenbra idé med presentkort inför julen!
    👍👍👍🎬🎬🎬
    Den ska jag verkligen ta åt mig, och fundera ut något lämpligt erbjudande på…

    Stort tack!
    Din vän för livet Joel Nylander 🙏❤😇👍🎬🎬🎬