Business,  Lifestyle

Reflekterar du?

Var tacksam och försök se det lilla som är bra istället för det lilla som är mindre bra!

Nu för tiden reflekterar jag MEDVETET och det dagligen. Det handlar ofta om mina egna känslor men jag reflekterar även över andras agerande. Jag slutar ju aldrig förvånas och häpna över hur andra människor är funtade och jag konstaterar allt oftare att människor är så styrda av sina rädslor. Sorgligt nog.

Jag söker ofta svar över vad som gör mig glad, ledsen, frustrerad, inspirerad, motiverad och… förbannad.

Att hitta drivkraften

Att medvetet reflektera blir mitt driv. Ibland bort ifrån något. Ibland aktivt mot något.

Att gemensamt reflektera

Idag ringde Amis Strandvide mig på lunchen. Jag svarade på ett av hennes inlägg gällande potentialen med LinkedIn (i stora drag) & jag bjöd in till samtal som hon accepterade! Så tacksamt och roligt att få möta personen bakom profilen på LinkedIn!

Lurigt

Det var så lurigt (roligt på telefon = lurigt…) att få följa med Amis på hennes lunchpromenad samtidigt som hon höll mig sällskap i min lunchaktivitet… projekt 2.0 i maskrosrensning…

Maskrosor ändå… ❤️

Vi reflekterade b.la. om effekterna av corona. Att vi trots allt känner och njuter av ett slags lugn som infunnits i oss själva och hos många andra vi talat med & hur det helt plötsligt är OK att arbeta hemma. Innan fick man skämmas om man jobbade hemma pga lite snuva… Idag är det andra ord som gäller.

Att våga tala om det förbjudna

Jag och Amis reflekterade även över hur tabu det känns att säga det, att det varit lite skönt den här tiden när det stabiliserats något. ”Inget ont som inte har något gått med sig” heter det ju.

Vi talade om vikten av rörelse när man arbetar hemma och går miste om den där vardagsmotionen. Om hur vi uppskattar pausen då vi hänger tvätt (eller rensar ogräs…) på lunchen för att skapa rörelse under dagen för att inte få tennisarmbåge, onda axlar eller musarm…

Sharing is caring

Att dela med sig av insikter och andra goda idéer, som får oss att må bra, borde vi göra mer än att påpeka det som gör det motsatta. Dela därför gärna med dig av en reflektion du har haft i närtid som blivit betydelsefull för just dig. Det kanske kan vara givande även för mig, Amis och andra läsare!

Ha en fin dag!

☀️☀️☀️☀️☀️☀️

Maria Rodhe is the Swedish Stockholm- based singer who believes that music can cure almost any state of mind. She’s participated on others productions as well as the co-singer in a coverband. Maria awakes us with a "No pain, no gain"- mindset as she guides us in a minefield of passionate love & how to heal the broken heart. This is hardcore pop stuffed with emotions. Inspired by a variety of genres, countries and artists where Dua Lipa is her latest favorite, she favors greek music for it’s delicate lyrics and rythms even though growing up with names like Robyn, Madonna and The Beatles. kontakt@christiana.se