Lifestyle,  Musik

Ett intiativ kan vara nog så kärleksfullt, sexigt och dessutom, jävligt billigt!

Mystique
Mystique. Att utforska varandra mentalt och även fysiskt är väl en bra present?

Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte är romantiker. De där små sakerna som får dig att känna att den du håller kär faktiskt tänker på dig också – det är en magisk känsla som borde vara en självklarhet i varje relation.

Det räcker med ett enkelt textmeddelande, en länk till en låt, ett oplanerat telefonsamtal, en lång kram eller ett annat initiativ till att ni gör något ihop om det är så att ni diskar ihop.

Personer som tar initiativ är väldigt attraktivt, by the way. Jag är så färdig med relationer där jag är den enda som tar initiativ (gäller både vänner och partners). It takes two to tango. Thank you next blir det då till slut.  …

Det kollektiva...
Det kollektiva… som vi låter oss luras…

Det där kollektiva…

Det där med förväntningarna som samhället, eller kanske snarare, detaljhandeln, prackat på oss i sociala medier, på TV, radio och varenda tidning sedan några veckor tillbaka. Så pass att till och med lilla jag känner mig manad att ha ett helt inlägg om det just idag… Hur knäppt är inte det? Det är det där med rädslan. Rädslan av att inte känna sig tillräckligt värdefull, älskad och prioriterad OM man inte får en blomma eller chokladask typ, just i dag. STÖRT är vad det är! Egentligen har jag lust att totalt ignorera det bara för att det är så sjukt hur det blivit.

Nära men inte alltid naket.
Nära men inte alltid naket.

Musik som trigger

Jag är en sucker för musik som triggar till olika typer av känslor. Skicka en romantisk låt till mig och jag KOMMER lyssna på texten och tänka ”Det där tänker han om mig/oss”, så romantiskt. Det är i texten hela storyn och budskapet ligger, som dock ofta går att ”tolka”… Skicka en metallåt med skrikande män och distade gitarrer och du kommer få en aggressiv Maria.

Djup kärlek.
Djup och barnslig kärlek rostar aldrig.

Initiativtips att göra när som helst för att visa uppskattning och utveckla er relation

  • Skapa en spellista med era låtar,. Döp den till något najisgt och skicka till din partner! Lägg ned tid på ett eget omslag också på er två så blir det världens romantiska INITIATIV!
  • Skriv några rader i ett SMS till hen om något som hen gjort som betydde mycket för dig. Hen kommer garanterat att bli knäsvag. De flesta av oss är ju trots allt sjukt glada bekräftelse.
  • Laga er favoritmaträtt tillsammans.
  • Kolla på hens favoritfilm (om ni inte har en gemensam förstås) och försök vara tyst under tiden så du inte förstör stämningen om du tycker den suger fett (Note to self: ”HÅLL KÄFTEN MARIA!”)
  • Köp ett relationsspel och förbered en mysig kväll tillsammans.
  • Introducera tantra. Finns massor med tips om hur ni med tantra kan utveckla er relation (som inte alls bara måste leda till passionerad djup sex med åttioelva utlösningar som varar i tre timmar!!!). Djup ögonkontakt och synkad andning. Låter väldigt mysigt tycker i alla fall jag.
Tanta pose! Ja tack!
Tanta pose! Testa! Gärna i en stor säng… På en strand i karibien.

Lika barn leka…

Om du har en person i ditt liv som inte uppskattar något av det ovan utan bara vill ha dyra presenter att visa upp för sina polare, som inte ens vill spela ett relationsspel med dig är mitt hetaste tips – ”RUN BABY, RUN!!” 

Vård av kärlek 24/7

Allt för många tar varandra för givet vilket är så tragiskt. Det riskerar ju leda till att ni växer ifrån varandra eller att ni inte ens har en aning om vad er partner längtade efter eller någonsin drömde om…  Vet du och din partner om varandras hemligaste fantasier eller drömmar? Visste ni att första steget till att förverkliga drömmar är att berätta dem för någon – förslagsvis den ni vill ”göra det med”. Vet hen om dina största farhågor och rädslor?

Naturen som grund i kärleken.
Naturen som grund i kärleken.

En konstant i rörelse

En relation är inte statisk, precis som du och jag inte är det. Vi utvecklas ju konstant (det är det enda i en relation som är konstant… 😉 ) Att tro att en relation inte är som en muskel som måste underhållas för att inte förtvina är att ljuga för sig själv. Tänk om vi lade hälften av den tiden vi är på gymmet eller i spåret och tar selfies, på en bra livscoach istället…. eller åtminstone båda. Det ena måste ju inte utesluta det andra.

Seså – ut och ta initiativ nu och ansvar i den relation du lever i. Gräset är lika törstigt på andra sidan och det blir vad du gör det till faktiskt!

Maria köllerström – the relations mastress
Att dela en stund tillsammans med en kopp kaffe och handhållning. Så romantiskt.
Att dela en stund tillsammans med en kopp kaffe och handhållning. Så romantiskt.

Länkar

Så skapar du en spellista på Spotify.

Länk till Relationsspelet: https://www.vertellis.se/products/vertellis-relationsspelet

Länk till svenska serien ”Kontoret” och Alla Hjärtans dag avsnittet där de fångat den känslan som många av oss inte vågar erkänna vi har när vi inte blir uppmärksammade av vår partner denna dagen.

Närhet och att ha roligt tillsammans även i den intima leken är viktigt. Slappna av. Allt måste inte vara sexigt och hett som i en "Fifty shades of Grey"- film.
Närhet och att ha roligt tillsammans även i den intima lekan är viktigt. Slappna av. Allt måste inte vara sexigt och hett som i en ”Fifty shades of Grey”- film.

Maria Rodhe is the Swedish Stockholm- based singer who believes that music can cure almost any state of mind. She’s participated on others productions as well as the co-singer in a coverband. Maria awakes us with a "No pain, no gain"- mindset as she guides us in a minefield of passionate love & how to heal the broken heart. This is hardcore pop stuffed with emotions. Inspired by a variety of genres, countries and artists where Dua Lipa is her latest favorite, she favors greek music for it’s delicate lyrics and rythms even though growing up with names like Robyn, Madonna and The Beatles. kontakt@christiana.se