Lifestyle,  Musik

Musik skall vara på riktigt

Klockan är snart nio och jag väntar på att få skjuts idag av Uffe, vår bassist, till replokalen för att repa igen, som varje Söndag. Men för exakt ett år sedan vaknade jag upp trött men lyrisk. Då hade jag hade haft min tredje publika spelning EVER med mitt coverband Watts Up (ja, eller ”mitt och mitt”… det är ju inte ”mitt” men, ni fattar).

Vi hade spelat in det nya året på Engelen i Gamla Stan, Stockholm.  Trots det något tokiga datumet (2/1) hade vi ett glatt gäng nya och gamla vänner som hittade dit trots att det var efter nyår. Det gick rätt bra för oss. 

Vi hade några större företagsgig inplanerade under året och hade tagit in offerter för att investera i en showreel som skulle få våra ”kalla” kunder att välja oss. När man väl fått uppleva oss och vår energi så råder det ingen tvekan. Man kan säga att vi ”grundade”.

Snart ett år har gått

Men sen hände något. Något som gjorde att folk i Italien dog som flugor samtidigt som halva Sverige var i väg på sportlov… Hela världen stannade upp för en stund och det var som att folk inte vågade andas. Ett tag var det till och med snack om att bara sända gamla TV- program på TV eftersom man inte visste vad som skedde och om man ens kunde ”gå ut”. 

On – hold

Gig efter gig ställdes in och bandet sattes on- hold och körde videomöten istället på våra repsöndagar… 

Internet blir den nya scen och uppkoppling ack så viktigt

Under sommaren körde vi Facebook lives på våra rep på Söndagar för att behålla kontakten med vår publik och för att ”öva” på scenvanan. Detta trots att två av våra dåvarande medlemmar valt att stanna hemma och ta ett uppehåll, så det det var ett annorlunda sound än vanligt.

Det kanske verkar konstigt, men så fort kameran sätts på blir man mer skärpt. Det blir ”på riktigt”. Och var mer vill man ha i livet än saker som är äkta och på riktigt?

Kram på er och ha en skön Söndag!

Engelen 2020
Engelen 2020

Maria Rodhe is the Swedish Stockholm- based singer who believes that music can cure almost any state of mind. She’s participated on others productions as well as the co-singer in a coverband. Maria awakes us with a "No pain, no gain"- mindset as she guides us in a minefield of passionate love & how to heal the broken heart. This is hardcore pop stuffed with emotions. Inspired by a variety of genres, countries and artists where Dua Lipa is her latest favorite, she favors greek music for it’s delicate lyrics and rythms even though growing up with names like Robyn, Madonna and The Beatles. kontakt@christiana.se