Lifestyle

”Retrospektivet” – ett klassiskt blogginlägg

Så mycket roligt att sjunga!
Så mycket roligt att sjunga! #singalong

Idag är jag allt lite trött. Inget att hymla om. Jag har jobbat hela veckan och hela helgen. Igår somnade jag med ett leende på läpparna. Varför? Låt mig berätta.

 • Jag hann precis lämna in mitt arbete, en gruppanalys baserad på Susan Wheelans modell (Integrated Model of Group Development) över de olika stadier en grupp befinner sig i under sin livstid, med 35 minuters marginal.
 • Mina barn kom hem igår och då är jag alltid extra glad och upprymd. Som om vore det min födelsedag fast ännu bättre (födelsedagar är precis som alla hjärtans dag, överskattat), varannan Söndag. 

Att känna sig sådär ”duktig” ni vet

Veckan som var fick jag mycket så mycket roligt uträttat. Det har varit fullspäckat (shit vad duktig jag känner mig nu) av (ok häng med nu):

 • plugg
  – A N D A S I N –
 • ett kärt samtal från en bekant från min anhörigvecka
 • nya sånger i SingAlong- appen
 • deltagit i online event
  – A N D A S U T –
 • låtit Mello vara på i bakgrunden i lördags när jag jobbade
 • testat flitigt bloggande i ”serieform” eftersom jag skriver så LÅÅÅNGA INLÄGG (som jag älskar)
 • musikstrategimöte (för hur skall jag annars hinna släppa en EP i sommar, utan en plan, gör om – gör om gör rätt lilla Maria och ta kommando – helt enkelt!)
  – A N D A S I N –
 • utvecklande bollplankssamtal
 • ja, till och med fika och
 • inte sålt skitlägenheten i Skottland denna vecka heller
 • middag med lite vänner hann jag med
  – A N D A S U T –
Online event - man börjar vänja sig nu.
Online event – man börjar vänja sig nu. Och min GetUpDesk- light levererar fortfarande.

Men allt är inte guld och gröna skogar, nej nej nej

Låt mig då gnälla av mig lite. Jag har alltså fortfarande inte lyckats sälja sista, den trashade lägenheten som vår eminenta hyresgäst verkligen inte tagit så väl hand, om i Skottland. Det stör mig faktiskt. Jag som påbörjade processen för över ett år sedan för att kunna stänga bolaget 2020…

Varför stör det mig då? Jo, för jag vill gå vidare I MITT LIV. Detta bolag knyter mig an till det förflutna. Jag vill dessutom slippa känna pressen över att ha ett bolag som BARA kostar pengar (för ja, min energi är pengar det med i slutändan) och bidrar med huvudbry och konservativ byråkrati.
Men snart så, snart.

Nattliga promenader som bäst
Nattliga promenader som bäst. Lite suddigt men det är ju för att jag kan dansa mig fram när ingen ser… Att jag dessutom är en trendsetter i min fodrade regn- gummijacka råder det ingen tvekan om.

Fysiskt aktiv?

Det där med att röra på sig och äta rätt. Det kan känna rätt floskligt ibland, inte sant? Men min sanningen är den, att jag märker direkt när jag slarvar. #rocketscience

Börjar jag äta socker… då vill min kropp ha MER socker. Rör jag inte på mig ordentligt, då blir magen gasig och konstig. Tarmarna måste ju aktiveras också genom fysisk aktivitet tänker jag i mitt lilla sinne. #noshitsherlock

Jag har varit ganska duktig ändå på att promenera trots att jag jobbade hela helgen. Jag har dessutom kommit ihåg att ta mina vitaminer som jag börjat med. Det braiga är att burkarna är så snygga så de kan få stå framme vilket gör att man inte glömmer. (miljö)Smart Wissla! 

Wissla
Wissla – kolla in vilka sköna burkar!

I veckan tränade jag nog bara en gång på SATS, Pure Strength, kände mig mer ”Pure Weak”… Jag har tydligen kommit försent så jag har någon spärr som gör jag inte kan boka i 14 dagar framåt. Önskar jag var en gymtjej, men jag är inte det ju… såvida jag inte har någon kompis som vill träna med mig såklart och agera ”piska”… och det har jag inte.

Ta SATS
Ta SATS.

Kanske skall lägga ut en ”annons”?  ”Aktiv träningstjej i Täby sökes som dragplåster”? Kanske skulle funka ändå.

Jag önskar er en fin vecka, jag skall njuta av att barnen är hemma! Det skall vara fortsatt kallt och härligt här i Stockholm så det blir fler sköna skogspromenader också!

Täbysolen värmer, borde köpa längdskidor… nästa år…

Maria Rodhe is the Swedish Stockholm- based singer who believes that music can cure almost any state of mind. She’s participated on others productions as well as the co-singer in a coverband. Maria awakes us with a "No pain, no gain"- mindset as she guides us in a minefield of passionate love & how to heal the broken heart. This is hardcore pop stuffed with emotions. Inspired by a variety of genres, countries and artists where Dua Lipa is her latest favorite, she favors greek music for it’s delicate lyrics and rythms even though growing up with names like Robyn, Madonna and The Beatles. kontakt@christiana.se