Lifestyle

Snart ett nytt år – sitter du här och ältar?

Min baksida… så mysigt med snö äntligen, även om det skall regna imorgon… #positivitet

Att älta är inte bra såvida du inte ser till att förstå din del i det som hänt. När du inser vart det gick snett och hur du själv kunnat påverka för att få ett annat utfall – då kan du helt plötsligt sluta älta och inse att du lärt dig och utvecklats tack vare det som inträffat!

Det är därför jag älskar livet!

Vi mår bra om vi vill

Alla vackra inlägg som nu postats på vännernas fina granar, julklappar och dukningar. För vissa är detta betungande, kanske dags att ta paus från sociala medier i så fall, en detox? Om vi inser att syftet ifrån våra vänners sida är att visa tacksamhet på ett sätt samtidigt som de säkert, precis som DU och jag, inte mår 100%, för det gör ju ingen… Då kan vi se bortom dessa inlägg och inte hetsa upp oss eller deppa ihop, utan bara känna glädjen för den som äger inlägget.

Ekokammare – skryt eller tacksamhet?

Våra sociala medieväggar blir lätt våra ekokammare, med syfta att boosta vårt ego medan effekten blir motsatt… En paradox…

Jag försöker själv att inte skapa ekokammare för det är lite väl ”skrytligt” för min del. För mycket filter och glamour känns inte äkta. Hur gör jag då det?

Jo, genom att vara lite mer kontroversiell och ”bjussig” kanske och med mindre filter, fast jag älskar filter… Genom min transparens i det jag skriver.

Ärlighet kan uppfattas negativt

Det är svårt dock, för man vill inte verka bitter heller och man måste respektera sina nära och kära…

Talar man dessutom för mycket om det som är tungt kan det lätt uppfattas som att man klagar och gnäller – och ärligt talat, folk vill ha glädje och inte misär – det får vi tillräckligt av på nyheterna.

Dessutom älskar folk att hjälpa till genom att ge beröm och pepp. Vilket är fint i och för sig samtidigt som det då blir enkelspårigt på ett sätt, om man försöker skapa diskussion eller debatt.

Att blicka bakåt för att fokusera framåt – inte så tokigt

Så, i detta inlägg kommer jag lista åtta saker jag är tacksam över, bara för att föregå med gott exempel, och för att själv göra en liten bakåtblick.  Att blicka bakåt är inte alltid dåligt… inte om syftet är att få rätt fokus framåt!

Jag hoppas att detta resulterar i att DU faktiskt grabbar pennan eller öppnar upp Anteckningsblocket på din telefon och börjar tänka på vad DU är tacksam över. Stort eller litet, spelar ingen roll!

Låt oss spela Tacksamhetsspelet

Ja, ”spelet” baseras på konceptet att skriva Tacksamhetsdagbok och man kan spela i grupp eller helt själv, fiffigt värre!

-”Vad är nu detta?”, tänker du. Jo, en ”Tacksamhetsdagbok” är ett sätt att skifta fokus från saker som kan tynga ned dig. Det är ett sätt att få dig att ”VAKNA”, att inse att livet är inte bara grått och tungt, om du VÄLJER att se det som faktiskt är BRA. 

Nu kör vi, jag börjar!

Jag är tacksam över

  1. att jag vaknade idag igen
  2. mina äggstockar
  3. att jag fick corona tidigt
  4. att jag har en röst
  5. att jag är maskrosbarn
  6. att jag är obehagligt öppen
  7. min relation till min mor
  8. konferensmöten

Så här kan en generell tacksahemtsdagbok se ut. Man kan skriva varje dag om man vill och göra en kortare lista, kanske tre saker man är tacksam över.

Testa dig fram och se om detta kan vara ett sätt att få dig att blicka framåt när du hakar upp dig på saker som håller dig fast i dåtid!

Julafton via länk!
Julafton med mor via konferens! Inte dåligt!
Mina coronasymptom
Jag förde dagbok när jag var sjuk – det var corona. Notera att oavsett så tar jag min Balansolja… även om jag äter chips mitt i natten!
Mysigt med belysning! Bild från en av mina dagliga promenader häromdagen.

Maria Rodhe is the Swedish Stockholm- based singer who believes that music can cure almost any state of mind. She’s participated on others productions as well as the co-singer in a coverband. Maria awakes us with a "No pain, no gain"- mindset as she guides us in a minefield of passionate love & how to heal the broken heart. This is hardcore pop stuffed with emotions. Inspired by a variety of genres, countries and artists where Dua Lipa is her latest favorite, she favors greek music for it’s delicate lyrics and rythms even though growing up with names like Robyn, Madonna and The Beatles. kontakt@christiana.se