Lifestyle,  Privat

Stämmer det…

Gör gott och du mår gott! Snart är det vår!

att pandemin är en konspirationsteori och egentligen inte existerar? Stämmer det att vi har ett nytt ord, ”konspiritualitet”. Ett ord som syftar på att 5G är det som skapar död.

Att de så kallade symptomen som vi numera benämner som ”coronasymptom” beror på det? Att vi får ett chip inplanterat med vaccinet som bland annat Sony ligger bakom?

Att tänka efter före är smart

Är vägen fram i en pandemi eldandning, krigarens position och satvisk (ren) diet? Jag köper att det är hälsosamt, men knappast lösningen när ”shit has hit the fan” och begränsad lungkapacitet är ett faktum.

Att yoga- rörelsen nu ser sin chans att ”erövra” & få världen att börja utöva mindfulness och ”clean eating” (trots att pandemin tydligen är en bluff) får jag inte ihop? Gör er grej, absolut, men inte på bekostnad av de som riskerar livet varje dag…

Hur väl anpassar vi oss, egentligen?

Stämmer det att vi så sent som i veckan fick nya restriktioner här i Sverige som uppmanar till munskydd i kollektivtrafiken och att på tåget jag såg bar knappt 20% munskydd. Stämmer det att jag så sent som fredags faktiskt tappade besinningen?

Lånad bild från Pinterest…

Frihet är dömt att tolkas…

Pandemin tar inte fram vårt mest attraktiva ”jag”, så mycket kan vi väl säga? Frihet under ansvar tolkas ju så olika. Jag som haft corona exempelvis känner ju inte samma behov till munskydd för egen del, däremot kan jag bära det av respekt för andra om så krävs, som inne på banken.

Dessutom upplever jag att oroväckande många av äldre gardet (han på SEB var ett praktexempel), som verkligen är i riskgrupp, inte verkar inse allvaret med covid.

Greta och Gunnar, 75, kan sitta på puben och suga på sin lunchöl medan deras vänner är livrädda blänger när man möter dem i gången i mataffären. Det är de som får en att stanna upp och hålla andan medan man låter dem passera.

Stress och press

Det är intressant (och ömsom lite frustrerande) att se vilken stress (och press) det medför att leva mitt i en pandemi. Hur det påverkar den stora massan men även den enskilda individen. Hur vi tar ställning eller inte.

Ta bara demonstrationen på Medborgarplatsen. Säkert lika effektivt som BLM- demonstrationerna var… vad resulterade de i egentligen? Någon som vet hur effektivt vapen det är med massdemonstrationer i en pandemi – förutom risken att många smittas förstås…

-Hey ”vart tog den söta lilla flicka vägen?”

I fredags kallade jag faktiskt en äldre herre, som besökte banken med sin familj, för – ”Gubbjävel”. Japp. Så är det. Varför? Jo, för att han gick igång och brusade upp samt ifrågasatte och mer eller mindre avhyvlade den artiga killen på SEB Täby som bara försökte hålla ordning på oss kunder som ville in på banken.

”Fjantelagen” som styr

Svenska mentaliteten och vårt behov av att ”passa in” och ”vara som alla andra” har nästan gått lite för långt tycker jag. Vi får inte ”köra över folk” (dvs. fatta beslut som inte alla är ense om) och vi skall alltid ”vara alla till lags” (dvs. fatta beslut som är luddiga och dömda att misstolkas).

Detta verkar blivit vår melodi här i Sverige. Särskilt ett år före valet… Jante- (eller fjante-?) lagen är nu verkligen ett faktum. 

Frihet under ansvar eller fasta gränser?

Just nu, i en tid av en pandemi, känns det som att vi i Sverige borde sluta med den ”fria uppfostran” som vi infört. Det kan vara läge att nu styra med fasta hand särskilt som det enda som verkar fungera är lagar, inte rekommendationer, så vi slipper total lock down.

Vad tycker du? 

Maria Rodhe is the Swedish Stockholm- based singer who believes that music can cure almost any state of mind. She’s participated on others productions as well as the co-singer in a coverband. Maria awakes us with a "No pain, no gain"- mindset as she guides us in a minefield of passionate love & how to heal the broken heart. This is hardcore pop stuffed with emotions. Inspired by a variety of genres, countries and artists where Dua Lipa is her latest favorite, she favors greek music for it’s delicate lyrics and rythms even though growing up with names like Robyn, Madonna and The Beatles. kontakt@christiana.se