Sundafunday
Lifestyle,  Musik

Sunday is my Funday

Vi repar varje Söndagsmorgon – då har vi restan av dagen kvar att umgås med vänner och familj!

Här ligger jag och skriver i sängen och klockan är alldeles för sent… Jag lyssnar på Kygos remix av Donna Summers’ ”Hot Stuff”. Helt ok ändå. Vi sjunger den i bandet, så den går ju inte omärkt förbi. Den lilla filmen infogad ovan, från repet i Söndags, redigerade jag snabbt lite tidigare när jag laddade bilen på väg hem efter en fin och spontan kväll hos några mycket speciella personer.

Att ladda batterierna

Det gillar jag med min elbil är att jag får tid öve. Antingen till en löptur i skogen, läsa en bok eller jobba lite med mina sociala medier. Alltså mina egna batterier laddas samtidigt som bilen! Det här hänt tre gånger att jag på grund av dåligt laddat batteri inte kunnat åka dit jag velat, i övrigt funkar elbil förvånansvärt bra tycker jag… Kunde finnas bättre kartor över elladdningsstolpar OCH ett gemensamt betalsystem kopplat till autogiro… men såklart inte än, men det kommer. Här tror jag blockkedjetekniken får en betydande roll så småningom… kanske en affärsidé när jag tänker efter… Hojta till om ni är på!

Ett skratt förlänger livet

Helgen passerade av bara farten och Söndagar gillar jag. Då repar jag med mina medspelare i coverbandet Watts Up Coverband och varannan Söndag, dessutom, ja då kommer ju barnen hem till mig och då blir det som lilla julafton. Man får krama om dem lite extra och höra hur de haft det – ända tills de inser hur jobbig man är och går upp på sina rum för att ”packa upp”… Tiden går fort när man har kul sägs det ju, så kul, det måste jag ha jämt eftersom tiden, den flyger…

Höstens mörker öppnar upp för ljus

Många känner att hösten bringar depression. Jag gillar höstens mörker. Man får boa in sig, dricka te och tända ljus. Mitt favoritljus förresten, heter Woodwick. Det finns många härliga dofter som beståroch det sprakar när ljuset är tänt, som en mini- brasa, eftersom veken är gjord utav, just det, ”wood”. Min favoritplans är i mitt kök i mina fåtöljer… där kan jag sitta i timmar och umgås med någon jag tycker om eller läsa eller jobba. Det gäller att skapa sitt eget ljus och inte låta sig tyngas ned av det faktiska mörkret och bristen på D- vitamin. Se till att ta hormontillskott förresten om du tror att du lider av så kallad höstdepression. Se till dock att du får rätt mängd… minst 1000IE per dag, det finns mycket skräp där ute och Livsmedelsverkets rekommendation är inte alltid tillförlitliga tyvärr, tror de rekommenderar 800IE. Glöm inte bort… Du är vad du äter!

”Let’s love” med Sia och David Guetta, en väldigt bra låt med 80- tals vibes!

Och glöm inte bort att le, ni anar inte hur stor skillnad det gör att möta en annan människa eller bara sin egen spegelbild – med ett leende!

Maria Rodhe is the Swedish Stockholm- based singer who believes that music can cure almost any state of mind. She’s participated on others productions as well as the co-singer in a coverband. Maria awakes us with a "No pain, no gain"- mindset as she guides us in a minefield of passionate love & how to heal the broken heart. This is hardcore pop stuffed with emotions. Inspired by a variety of genres, countries and artists where Dua Lipa is her latest favorite, she favors greek music for it’s delicate lyrics and rythms even though growing up with names like Robyn, Madonna and The Beatles. kontakt@christiana.se